17 Nisan 2014 Perşembe

DİSNEY PRENSES :MODANIN SİHRİ



İstanbul’un yeni çekim merkezi Zorlu Center AVM, çok anlamlı bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Dün gece Zorlu Center PSM Sky Lounge’da düzenlenen davette ünlü tasarımcıların hazırladıkları Disney Prenses temalı elbiseler, “Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish Türkiye” yararına açık arttırma ile satışa sunuldu. Sanat dünyası ve cemiyet hayatının en seçkin isimleri ünlü modacıların kıyafetlerine sahip olmak ve bağışta bulunmak üzere bir araya geldi. Elde edilen gelirle hayati tehlike taşıyan hastalıklarla mücadele eden 25 miniğin hayalleri gerçek oldu.
Zorlu Center AVM ve Disney Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirilen “Disney Prenses: Modanın Sihri” Projesinde dünyaca ünlü Türk ve yabancı moda tasarımcıları, Disney’in efsane masal prenseslerinden esinlenerek büyüleyici elbiseler tasarladı.
Proje çerçevesinde tasarımcıların Disney Prensesleri’nden esinlenerek hazırladığı 10 elbise Zorlu Center PSM Sky Lounge’da 16 Nisan’da; sanat, iş, moda ve cemiyet dünyasından Olgun-Berrin Zorlu, Ronit Gülcan, Feryal Gülman, Hande-Erdinç Acar, Işıl Reçber, Ayşe Kucuroğlu, Sitare Akdilek, Nesligül Aksoy, Roula Habbab, Tuvana Savgı, Bahar Şer, Ceylan-Zuhal Pirinççioğlu, Naz Elmas gibi seçkin davetlilerin katılımıyla düzenlenen özel gecede Nefise Karatay’ın sunumu ve Uğur Batur’un gerçekleştirdiği açık arttırma ile satışa sunuldu.
Dünyaca ünlü modacılar tasarladı yardımseverler satın aldı
10 özel elbisenin satışından elde edilecek gelirin tamamı, Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish Türkiye’ye bağışlandı. Arzu Kaprol’ün tasarımını Elif Eren, Atıl Kutoğlu’nu Beste Yurttaş, Cengiz Abazoğlu’nu Gülnur Kamaşak, Dilek Hanif’i Aycan Alp, Donna Karan’ı Sinem Nefesoğlu, Hakan Yıldırım’ı Hayati Babaoğlu, Jenny Packham’ı Hatice Bulan ve Marchesa’yı Mehmet Sözbilir satın aldı. Tuvana Büyükçınar’ın ve Zeynep Tosun’un tasarladığı elbiseler ise ismini açıklamak istemeyen yardımseverler tarafından satın alındı. Ayrıca Erdinç Acar ve Revna Demirören ise satın aldıkları elbiseleri bağışladılar ve yeniden satılmasını sağlayarak projeyi desteklediler.
Projeyle ilgili olarak Zorlu Center AVM Genel Müdürü Hakan Tomar, Disney Türkiye Genel Müdürü Sinan Ceylan, Bir Dilek Tut Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Carol Hakko adına Jeff Hakko, Bir Dilek Tut Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eda Aroyo çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürmekten duydukları mutluluğu ifade ettiler.
Projeden elde edilen gelir, 3-18 yaş arası hayati tehlike taşıyan bir hastalıkla mücadele eden çocukların dileklerini gerçekleştirmek üzere kullanılacak. Disney Prenses elbiseleri, 17-24 Nisan tarihleri arasında Zorlu Center AVM’de kurulacak özel sergi alanında ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.











Hiç yorum yok: