22 Kasım 2009 Pazar

RUBBER DUCK BOTLAR



Eik Braun tarafından tasarlanan özel korumalı tabanı, el yapımı süetleri ile Rubberduck Snowjoggers botları rahatlığı ve kalitesi ile herkesin ilgisini çekmeye başladı bile. Ayrıca spor ayakkabı ve kar botu kalitesinin bu ayakkabıda birleşmiş olması da sizin rahatlığınız ve şıklığınız için bir artı.
Spor ayakkabı ile kar botu karışımı olan Snowjoggers'lar, Türkiye'de de N2N Tekstil tarafından 1 yıldır satılıyor. Karda koşmaya olanak veren botlar, renk ve kumaş çeşitleriyle Hollywood'un da en yeni favorilerinden.
Boyner, Divarese ve Neofly, Nursace mağazalarında satılan Snowjoggers botların tasarımcısı, eski bir model olan Danimarkalı Eik Braun Ottosen. Model olmakla beraber Ottosen aslında gerçek bir girişimci.
Üniversitede işletme okurken bir yandan da Milano, Paris, Londra arasında mekik dokuyarak modellik kariyerini sürdüren Ottosen, modanın iş tarafını da çok sevmektedir. Hatta kendi markasını kurmuştur ve yine kendi tasarladığı espadril işinde çok başarılıdır. Ama gelin görün ki espadrillerin Danimarka'da uzun süreler boyunca giyilmesi mümkün değildir. Yeni bir şeyler yapmak gerekmektedir. Eik Braun Ottosen Rubber Duck botları şöyle anlatıyor:
"Kış yaklaşıp da havalar soğuyunca, espadrilleri daha fazla satamayacağımı fark ettim. Mevsimsel sıkıntısı olmayan yeni bir fikir bulmalıydım. O sırada Grönland'da geçen çocukluğuma ait fotoğraflara denk geldim. Daha doğrusu karıştırmaya başladım çünkü ben genelde eski şeylerden ilham alırım. Derken bir karede, çocukken karda giydiğim, büyük ve kaba botları gördüm. Bunlar o zamanlar sadece çocuklar için yapılıyordu ve herhalde 20 yılı aşkın süredir bir benzeri daha karşıma çıkmamıştı. Çok etkilendim onlardan. Çünkü benim için zaten ürünlerin verdiği duygu önemli.''
Ottosen bunun üzerine kalkıp, elindeki çizimlerle Çin'e, fabrika bulmaya gitmiş. O zaman henüz adı olmayan Snowjoggers'ların hit olacağından o kadar eminmiş ki, varını yoğunu bu işe yatırmaktan çekinmemiş. Dönüşünde uzun pazarlıklar sonucunda Danimarkalı bir mağazayı, 50 adet Snowjoggers'ı stoğuna eklemeye ikna etmiş. Botlar anında satılmış. Bunun üzerine de Ottosen tası tarağı toplayıp, soluğu Amerika'da almış. Şöhret, hızlı gelmiş. Aradan henüz birkaç hafta geçmemiş ki, People dergisinde Lindsay Lohan'ın giydiğini görmüş botlarını. Sonra da neredeyse her Hollywood ünlüsünün ayağında belirmeye başlamışlar.
Önce kailforniya 'da ünlendi .Adlarında 'snow' yani kar kelimesi geçen botların Hollywood'da patlaması da ilginç aslında. Ama Ottosen bunu, botların terletmeyen materyalinden dolayı yazın da rahatlıkla giyilebilmesine bağlıyor. "Evet birçok kış botu var piyasada. Snowjoggers botların en önemli farkı ise, rahatlığı. Çünkü bunlarla karda tuhaf tuhaf yürünmüyor. İsterseniz koşabiliyorsunuz da. Bir de çok eğlenceli, şirin botlar. Zaten alanlar da genelde genç, eğlenmeyi seven, farklı olmak isteyen ve ne modayı ne de kendini çok fazla ciddiye almayan kişiler," diye anlatıyor Ottosen. Botların renkleri ve şirinlik unsurları da, en büyük rağbeti Japonya'da görmelerine neden olmuş. Dünya çapında en çok satılan renkleri ise siyah ve mor başta olmak üzere yeşil, pembe ve gri. Bu arada botların renklerinin Pantone renklerinin isimleriyle anıldığını da belirtmek gerek.
Snowjoggers, spor ayakkabıyla kar botu karışımı botların adı. Ottosen'in şirketi ise, Rubber Duck Brand. Yani adını lastik ördeklerden alıyor. İsmi seçerken insanları gülümsetecek ve onları iyi hissettirecek şeyler düşünen Ottosen'in aklına ilk önce 'tatlı, şirin ve masum' diye anlattığı lastik ördekler gelmiş. Masum, çünkü lastik ördekler, çocukların banyolarına eşlik eden en bilinen oyuncaklar.....
Rubber Duck botlarınızı rahatlıkla skinny jean'ler ve taytlarla giyebilirsiniz. Rengarenk ve cıvıl cıvıl en önemlisi rahat hem de çok rahat ....
Benim tercih etme nedenim ise malum hamileler için çok rahat aynı zamanda sevimli olması ....
Hemen sizde alın ve rengarenk giyin....
Sağlıklı ayaklarla kalın....





Hiç yorum yok: