22 Haziran 2009 Pazartesi

BERENKA'NIN PİRİNÇLİ ÇORBASI



Berenkam çok uzun zamandır çorba yemekten pek keyif almıyordu .Sanırım ek gıdalara geçtiğimiz de mutemadiyen bütün sebzeleri blender'dan geçirip yaptığımız çorbalardan kaynaklanıyordu . E bir düşünün vitamin olsun diye brüksel lahanaları , brokoliler , karnabaharlar, kabaklar koyupta hergün hergün yedirdiğimiz çorbalar...Bebişler haklı ,bir süre sonra bööğğh geliyor. Fakat Berenka'ya bir süre çorba yerine hep sulu yemekler verdim ve nihayet o da çorbayı unuttu ... Bende son bir aydır çorbanın güzelliğini ona hatırlatıp sevdirmeyi başardım. Bugünde ona bol kalsiyumlu bir çorba yaptım ,afiyetle yedi .İsterseniz bu çorbayı rahatlıkla misafirlerinize de yapabilirsiniz çok basit hızlı bir pirinç çorbası tavsiye ederim . Afiyetle kalın ....
Berenka'nın Pirinçli Çorbası için Neler Lazım;
*1,75 lt. su
*1 Aida çay bardağı süt
*1 Aida çay bardağı pirinç
*1 Aida çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 Orta boy soğan
*1 Yemek kaşığı tereyağı
*1 Yemek kaşığı zeytinyağı
*1 Yemek kaşığı nane
*Tuz
*Karabiber ( Dilerseniz piştikten sonra karabiber ile tatlandırabilirsiniz.)
( Bu ölçülerle yaptığınız da 1 öğlen çocuklar için ve ailece akşam yemeğinde yeterli oluyor .Böylece hem çorbanız atılmamış hem de ertesi güne taze taze çorba yapabiliyorsunuz.)
( Annem ''bu kadar çorba kime yeter ''der de hep !!! Kendisi her yemeği kazanla pişirdigi için...)
Berenka'nın Pirinçli Çorbası'nın Hazırlanması;
1 .1,75 lt.su ve 1 aida çay bardağı süt içerisinde yıkadığımız 1 aida çay bardağı pirinci pişirelim.
2.Pirinçler iyice pişince 1 aida çay bardağı yoğurt ve 1 yumurtayı bir çatal yardımıyla güzelce çırpıp , azar azar kaynayan çorbaya ilave edelim.5 dk . sonra çorbanın altını kapatalım.
3.Bir taraftan 1 orta boy soğanı minik küpler halinde kesip ,1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 Yemek kaşığı zeytinyağında öldürelim,biraz kızarınca naneleri ekleyip naneler yanmadan ocağı kapatıp karışımı çorbaya ekleyip servis yapabiliriz.
LEZZETİ BURADA...( Kavrulmuş soğan çorbaya inanilmaz lezzet katıyor . Soğanlar çorbanın içerisinde pişmediği içinde daha çıtır ve karamalize oluyor. )

2 yorum:

gorzta dedi ki...

Hi! :D I'm graphic designer from Poland and i invite you to see my blog :))) -> www.gorzta.blog.pl :)

gorzta dedi ki...

Hi! your blog is beautiful! :D I'm graphic designer from Poland, i don't speak english very well :( , but i invite you to see my blog :))) -> www.gorzta.blog.pl :)