15 Ağustos 2009 Cumartesi

GARNİTÜRLÜ HİNDİ SARMA



Garnitürlü Hindi Sarma'nın Hazırlanışı ;

*500 Gr.Hindi Gögüs fileto
*100 Gr.Dana Jambon-
*1 yemek kaşığı Hardal
*4-5 Adet TAMEK Kornişon Turşu
*1 Tatlı kaşığı kekik
* Tuz
* Karabiber
*1 Yemek kaşığı Zeytinyağı
*1 Adet Soğan
*250 Gr. Tavuk Suyu
* 4 Çorba kaşığı Limon suyu
*535 Gr. TAMEK katkısız Garnitür
*150 Gr. Krema
*1 tatlı kaşığı Tereyağı

Garnitürlü Hindi Sarma'nın Yapılışı ;

1 . Eti temizeyip üzerine Zeytinyağı , tuz , karabiber ,kekik serpin , Hardal sürüp etlerin üzerine jambonları ilave edin , TAMEK Kornişon Turşuları ikiye kesip üzerlerine yerleştirin , eti rulo haline getirin ve kürdanla sabitleyin .
2. Hindi rulolarını Pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz fırın kabının içerisine yerleştirin .
3 . Bir tarafta Soğanları küp küp doğrayın
4. Soğanları , tavuk suyunu , limon suyunu hindi rularının üzerine ilave edin . 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar 1 saat pişirin .
5 . Etlerin pişmesine yakın sos tenceresinde krema , TAMEK katkısız Garnitür , 1 yemek kaşığı tereyağını kısık ateşte pişirin . Tuz ,karabiber ile tatlandırın . 6 . Servis tabağında sos ile beraber servis yapın . Küçük domatesler ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet , Bal , Şeker olsun ....

Hiç yorum yok: