18 Ekim 2014 Cumartesi

MUHALLEBİ-BASİT AMA ŞIK SUNUMLAR


Aslında hergün yaptığımız muhallebileri biraz meyve yada meyve kurusu , çok az krema , çok az çikolata sos , biraz krokan , biraz tarçın çubuğu , birkaç nane yaprağı , biraz müsli , çikolatalı çubuk , biraz bonibon , bir dilim limon , biraz gıda boyası , belki küçük bir iki not , biraz kurdele (benim en sevdiğim ), biraz renkli kağıt ile süslediğmizde hemen sıradanlıktan uzaklaşır. 
Hem mideye hemde göze hitap eder. 
Ama benim için en önemlisi onları küçük ikram etmek , tadımlık olmasını ve diğerlerinin de tadına bakılmasını sağlamak .
Ve gıda boyaları en iyisinden olanlar yapay gıda boyaları değil ....
Hatta eğer yapabiliyorsak gıda boyalarını da evde yapabilmek...

  

Klasik muhallebi tarifi :
Malzemeler
•    3 yemek kaşığı nişasta
•    6 yemek kaşığı şeker
•    1 kg. süt
•    1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı 
1.    Bir tencerede soğuk süt, nişasta ve şekeri çırparak birbirine yedirin.
2.    Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve kaynamaya yakın tereyağı ilave edin.
3.    Boncuk boncuk olduğunda ocaktan alarak minik kase ,likör bardakları , kahve fincanlarına veya bunun için özel aldığınız tealight lıklara paylaştırın ve yukarıda bahsettiğim şekilde istediğiniz gibi süsleme yapın .






Hiç yorum yok: