26 Kasım 2009 Perşembe

İLK TRİMESTER TARAMA TESTİM YAPILDI ....

Hamilelik Günüm : 15 Hafta+5 GünEvettttttttt hamilelik serüvenimize kaldığımız yerden devam edebiliriz , artık bomba gibiyim derken iki gün sonra yine çöküyorum ama en azından kafamı yerden kaldırabiliyor ve yemek yiyebiliyorum , baş ağrılarım biraz azaldı ayrıca sudan tiksinmemeye başladım , yani hayat tekrar biraz da olsa süperleşmeye başladı ...
Bebişimiz 4. ayı dolduracak neredeyse ,karnım yavaştan kendini göstermeye başladı , Bebiş 3. ay kontrolünde 6 cm ve 12 g. ağırlığındaydı .

Bebişin Gelişimi :

***Emme ve yutma refleksleri gelişmekte ,

***Dolaşım ve boşaltım sistemi çalışmaya başladı ,

***Karaciğer safra üretimine başladı ,

***Üreme organları gelişmeye başladı ,


Tahlillerim :


***Şeker ve Protein düzeyi için idrar tahlili ( Normal Bulgular )

***3 hafta önce ilk trimester testim yapıldı ( Normal Bulgular )

Birinci Trimester Serum taraması nedir ?

Günümüzde özel bir detaylı ultrasonografi tekniğiyle, 11-14. gebelik haftaları arasında, fetal anomalilerin yaklaşık yüzde 50'sini tanımak mümkündür. Birinci trimester serum taraması ise, bu özel ultrasonografi taraması sonucu ile birleştirilebilen bir kan testidir. Kanda iki proteine bakılır. Bunlar serbest beta HCG ve PAPP-A isimli proteinlerdir.Ultrasonografi ile gebelik yaşı hesaplanabilir, bebekte bulunabilecek anormallikler saptanabilir ve "ense saydamlığı"( nuchal translucency) adı verilen bebeğin ense kısmındaki deri katlantısının altındaki sıvının kalınlığı ölçülebilir. Bu tür bir sıvı bu haftalarda tüm bebeklerde mevcuttur. Kan testi ile ultrasonografi birleştirildiği zaman, bu haftalarda Down sendromlu ve Trizomi 18'li gebeliklerin yaklaşık yüzde 90'ı saptanabilir.

Bedensel Belirtiler:

***Yorgunluk,uykusuzluk

***Sık idrar yapma gereksinimi

***Kusma ile birlikte bulantı veya artmış tükürük salgısı

***Ara sıra olan baş dönmesi ve fenalaşma hissi

***İştah artışı

Duygusal Belirtiler :

***Gerginlik , duygusal oynamalar , ağlama hissi

***Alınganlık , korku , neşe , duygusal yükselme , birisi yada hepsi

***Huzursuzluk

Aldığım Kilo :

0,5 Kilo

Sonuç :

Berenka'da dahil olmak üzere hatta en çok da o !!! heyecanlıyız , şaşkınız , aslında duruma çok da alışamadık henüz bizim için değişik olan tek şey ayda bir doktor kontrolünde kalp atışlarını duymamız ,boyunun cm. lerini öğrenmemiz ve karnımın biraz büyümüş olması ve fenalık getirten bedensel belirtiler.

Ama biliyorum ki hamilelik döneminin en güzel dönemine başlıyorum , 6. ayın sonuna kadar en kolay geçen hatta en enerjik dönemim olacak ( İnşallah Tabiki ) ...

Benimle kalın,Sevgiler....







2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bende hamileyim sitenizi yakindan izliyorum lutfen bilgilerinizi benimle paylasmaya devam edin tesekkurler

seda dedi ki...

teşekkür ederim , umarım devam edecek ,benimle kalın...